Το περιβάλλον εκπέμπει σήμα κινδύνου και το MEDASSET είναι εδώ!

Το περιβάλλον εκπέμπει σήμα κινδύνου και το MEDASSET είναι εδώ!

Η αύξηση του πληθυσμού της γης, η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων, η κλιματική αλλαγή, η ρύπανση των θαλασσών είναι κάποια από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.

Τα «Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη» δε στέκουν παρατηρητές απέναντι στο σοβαρό αυτό ζήτημα και προσπαθούν μέσα από την περιβαλλοντική εκπαίδευση να διαμορφώνουν στάσεις ζωής και να ευαισθητοποιήσουν το μαθητικό δυναμικό. Στο πλαίσιο αυτής της λογικής εντάσσεται και η δράση που έλαβε χώρα στην Παραλία της Ψανής στην Ναύπακτο.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου του Σχολείου μας ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του MEDASSET, κ. Θωμόπουλο Κωνσταντίνο, για την απειλή της θαλάσσιας ζωής αλλά και τους τρόπους πρόληψης και ευαισθητοποίησης. Το MEDASSEΤ είναι μια διεθνής περιβαλλοντική ΜΚΟ και Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχει στόχο την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους σε όλη την Μεσόγειο. Ιδρύθηκε στην Αγγλία το 1988 και το 1993 στην Ελλάδα. Από την ίδρυσή του συνεργάζεται με το Μεσογειακό Σχέδιο Δράσης του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ και είναι μόνιμο Μέλος/Παρατηρητής της Σύμβασης της Βέρνης από το 1988

Μέσα από πειράματα μετρήσαμε το PH του θαλασσινού νερού, είδαμε τη θολερότητά του, μιλήσαμε για ανακύκλωση,  αλλά προχωρήσαμε και σε καθαρισμό του αιγιαλού. Οι μαθητές μας, με περίσσιο ζήλο, καθάρισαν το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας συγκεντρώνοντας μεγάλες ποσότητες πλαστικού αλλά και σκουπιδιών, που, αναμφίβολα, θα κατέληγαν στη θάλασσα.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Θωμόπουλο που βοήθησε τους μαθητές μας να αντιληφθούν με τρόπο βιωματικό και ουσιαστικό ότι το περιβάλλον δεν είναι μόνο πηγή ζωής αλλά και αποδέκτης των δραστηριοτήτων μας.