Τριήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη!

Οι μαθητές/τριες της Β Λυκείου του σχολείου μας πραγματοποίησαν τριήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος αγωγής υγείας: « Η λέξη της χρονιάς Πανδημία» .

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδρομής στην όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης, τα παιδιά επισκέφτηκαν την κεντρική βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου όπου αναζήτησαν σε συγγράμματα ποιήματα και  διηγήματα  με ιστορίες εγκλεισμού από την εποχή του κορονωϊού. Κατέγραψαν πληροφορίες από την επίπτωση των πανδημιών στο περιβάλλον καθώς και την περιβαλλοντική αποτίμηση της κατανάλωσης  φαρμάκων και απορρυπαντικών κατά την περίοδο εμφάνισης του covid-19 στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, ξεναγήθηκαν στους χώρους της βιβλιοθήκης και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργία της καθώς και τις υπηρεσίες πληροφόρησης δανεισμού και διαδανεισμού που διαθέτει. Επόμενος σταθμός ήταν η επίσκεψη στο κέντρο διάδοσης επιστημών και τεχνολογίας «Νόησις»  όπου παρακολούθησαν  προβολή στο ψηφιακό πλανητάριο. Η δεύτερη μέρα έκλεισε με μια επίσκεψη στο μουσείο Museum off Illusions,  όπου οι μαθητές/τριες εντυπωσιάστηκαν με τις αμέτρητες οπτικές , διαδραστικές και φωτογραφικές ψευδαισθήσεις!

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στον ιερό ναό του Αγ.Δημητρίου και στους Βασιλικούς τάφους των Αιγών στη Βεργίνα όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε ένα από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα.