Τρίτη διεθνική συνάντηση για το πρόγραμμα Erasmus «Ας ανακαλύψουμε την πολιτιστική κληρονομιά των ευρωπαίων γειτόνων μας».

Ομάδα μαθητών της ΣΤ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα για την πόλη της Ιένας στη Γερμανία στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus που υλοποιεί το σχολείο μας.

Την πρώτη ημέρα της επίσκεψης, μαζί με τους εταίρους μας από την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία επισκεφθήκαμε το σχολείο Dualingo. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στους χώρους του, να συνομιλήσουμε με τους άλλους μαθητές, να παρακολουθήσουμε μαθήματα και δραστηριότητες. Η γερμανική φιλοξενία ήταν ιδιαίτερα ζεστή. Και η ημέρα έκλεισε με ένα μεγάλο μπάρμπεκιου που οργανώθηκε από τους γονείς των μαθητών του σχολείου. Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήσαμε εκδρομή στο δάσος και στο μνημείο της μάχης του Ναπολέοντα. Εκεί οι μαθητές όλων των σχολείων συμμετείχαν σε κυνήγι πασχαλινών αυγών! Το απόγευμα πήγαμε στο Πλανητάριο της Ιένας που είναι και το παλαιότερο στον κόσμο και παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα Space Tour. Την Πέμπτη επισκεφθήκαμε την πόλη της Ερφούρτης, πρωτεύουσας του κρατιδίου της Θουριγγίας. Μέσα από ένα ιδιαίτερο κυνήγι θησαυρού ξεναγηθήκαμε στα μνημεία της πόλης. Την τελευταία μας ημέρα στην Ιένα την αφιερώσαμε σε παιχνίδι στο σχολείο και σάουνα αλλά και την πρακτική Kneipp.

Οι μαθητές μας επέστρεψαν στην Ελλάδα γεμάτοι αναμνήσεις, εμπειρίες αλλά και νέους φίλους! Το ραντεβού ανανεώθηκε για το Μάιο του 2022 όπου αντιπροσωπία μαθητών θα ταξιδέψει για την Ιταλία!