Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Με μια λιτή αλλά άκρως συγκινητική τελετή πραγματοποιήθηκε και ο φετινός εορτασμός για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, που έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου και Λυκείου των «Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη». Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α’ Λυκείου του Σχολείου μας αφιέρωσαν την ημέρα αυτή στις σπουδαίες προσωπικότητες που στήριξαν με τη στάση τους αλλά και τη ζωή τους την επανάσταση.

Το δρώμενο αφορούσε τη συνέντευξη δυο δημοσιογράφων, οι οποίοι έδιναν το λόγο στα αγάλματα ηρώων που «ζωντάνευαν» και μέσα από τα σπουδαιότερα λόγια τους μας ταξίδεψαν στην επανάσταση. Μας μίλησαν Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ο Ρήγας Φεραίος, ο Ιωάννης Μακρυγιάννης, ο Αθανάσιος Διάκος και γυναίκες Μεσολογγίτισες. Κλείνοντας τα παιδιά μας τραγούδησαν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» μεταφέροντας τη συναισθηματική φόρτιση που περικλείουν οι στίχοι. Η εκδήλωση έκλεισε με εκφώνηση ομιλίας που αναδείκνυε πως η σύμπραξη των Ελλήνων για να ελευθερωθούν από τον τουρκικό ζυγό οδήγησε στην ελευθερία μας και τονίστηκε ιδιαίτερα πως σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία μας, τα δικαιώματα μας, τη δημοκρατία. Όπως αναφέρει ο Ρήγας Φεραίος «Όποιος Ελεύθερα συλλογάται , Συλλογάται καλά».

Στη συνέχεια η Ελληνική Σημαία παραδόθηκε στους σημαιοφόρους του Γυμνασίου και Λυκείου για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2022.

Η ευχή όλων Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες και Χρόνια Ελεύθερα σε όλη την ανθρωπότητα!