«Υπεύθυνα παιδιά – Υπερασπιστές των ζώων»

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με θέμα «Υπεύθυνα παιδιά- Υπερασπιστές των ζώων», τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας φιλοξένησαν στον χώρο του σχολείου τον κ. Ανδρόνικο Μελισσαράτο, κτηνίατρο στο Ιατρείο Μικρών Ζώων στην περιοχή της Ναυπάκτου.

Μαζί με τον κ. Ανδρόνικο ήρθε παρέα και ο τετράποδος φίλος του, ο Macchiato. Τα παιδιά ξετρελάθηκαν μαζί του, τον χάιδεψαν πολύ, (ήταν και πολύ χαδιάρης), μέχρι που τον… νανούρισαν.

Στην συνέχεια, είδαν την παρουσίαση που είχε ετοιμάσει ο κ. Ανδρόνικος με πλούσιο εποπτικό υλικό και εκπαιδευτικά βίντεο. Καλλιέργησαν τις δεξιότητες της επικοινωνίας, της κριτικής σκέψης καθώς, συζήτησαν και εξέφρασαν τις απορίες τους σχετικά με τα ζώα, τον τρόπο ζωής τους, την υγεία τους και τα δικαιώματά τους.

Τέλος, τα παιδιά ετοίμασαν εκπλήξεις και για τους δύο, προκειμένου να τους ευχαριστήσουν για την επίσκεψη. Για τον κ. Ανδρόνικο μια κατασκευή- φάκελο με δημιουργίες- ζωγραφιές  των ίδιων των παιδιών και για τον αγαπημένο τους πλέον φίλο, Macchiato, ένα σακουλάκι με λαχταριστές λιχουδιές.