Κολύμβητηριο

Στα Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη πιστεύουμε πως η άθληση στο νερό προσφέρει πολλαπλά οφέλη και αποτελεί μία από τις πλέον ευεργετικές αθλητικές δραστηριότητες.

Το κολυμβητήριο των Εκπαιδευτηρίων μας  είναι ένα σύγχρονο ιδιωτικό κολυμβητήριο με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα που πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας. Η ασφάλεια όσων συμμετέχουν στα προγράμματα κολύμβησης του Κολυμβητηρίου μας είναι υψίστης σημασίας. Για το λόγο αυτό, ο έλεγχος της ποιότητας του νερού γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Επιπλέον, οι πισίνες μας απολυμαίνονται με τις πλέον ασφαλείς και αποτελεσματικές μεθόδους.

Τα μαθήματα κολύμβησης απευθύνονται όχι μόνο στους μαθητές του σχολείου μας αλλά και στο ευρύτερο κοινό των παιδιών και των εφήβων (7 – 13 ετών) μία ή δύο φορές την εβδομάδα και σε απογευματινές ώρες.

Στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων τα παιδιά μπορούν να χαλαρώσουν, να διασκεδάσουν και να γυμναστούν ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες τους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιούλιο. Τα μαθήματα κολύμβησης υλοποιούνται πάντα υπό την επίβλεψη καταρτισμένων εκπαιδευτών, καθηγητών φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην κολύμβηση, με γνώσεις ναυαγοσωστικής διασφαλίζοντας την άρτια διεξαγωγή των μαθημάτων, φροντίζοντας πάντα για τη σωστή εκγύμναση και τη σωστή εκμάθηση κολύμβησης.

Μέσα από το πρόγραμμα κολύμβησης το οποίο περιλαμβάνει την εκμάθηση των τεσσάρων στυλ (ελεύθερο, πρόσθιο, ύπτιο, πεταλούδα) και των τεχνικών του αθλήματος, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις φυσικές και κινητικές τους δεξιότητες, να μάθουν τη σωστή στάση του σώματος κατά την κολύμβηση και να προασπίσουν τη σωματική τους ακεραιότητα. Το πρόγραμμα κολύμβησης αποτελείται από διάφορα τμήματα, τα οποία διαμορφώνονται ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο κολύμβησης των συμμετεχόντων.