Ψυχολόγος

Πολύτιμη υποστήριξη στο πλευρό εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων αποτελεί η συμβολή της ψυχολόγου-ψυχοθεραπεύτριας Κας Καικιλίας Κατσιβαρδά, συνεργάτιδας των Εκπαιδευτηρίων μας.

Η τακτική διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων καθώς και εξατομικευμένων συνεδριών λειτουργεί ως ανεκτίμητος αρωγός στη διεκπεραίωση του παιδαγωγικού έργου των εκπαιδευτικών μας.

Έμπρακτα δίπλα σε γονείς και μαθητές, η συμβουλευτική στήριξη-παρέμβαση της ψυχολόγου αποσκοπεί τόσο στην προαγωγή της ψυχοσυναισθηματικής και κοινωνικής υγείας των μαθητών μας και βελτίωση της μαθησιακής τους πορείας όσο και στην ενίσχυση του ρόλου των ίδιων των γονέων.

Διακριτικά αλλά ουσιαστικά, μέσα σε κλίμα αποδοχής και εμπιστοσύνης,  η καθοδήγηση της ψυχολόγου σαν ανοιχτή, ζεστή αγκαλιά ενδυναμώνει και βοηθά τη σχολική μας κοινότητα να «ανθίζει»!

Σύντομο βιογραφικό

Η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Κα Καικιλία Κατσιβαρδά εργάζεται συμβουλευτικά και θεραπευτικά με οικογένειες, ζευγάρια, νέους, εφήβους και παιδιά από το 2005 και ως επόπτρια ψυχολόγων, ψυχοθεραπευτών, παιδαγωγών και μαθητευομένων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι εκτενείς σπουδές της περιλαμβάνουν προπτυχιακούς τίτλους σε Ψυχολογία, Συμβουλευτική και Επαγγελματικό Προσανατολισμό καθώς και σε Παιδαγωγικές Σπουδές.

Οι μεταπτυχιακές της σπουδές αναφέρονται στη Συμβουλευτική στο χώρο της Εκπαίδευσης, στη Σχολική Ψυχολογία με έμφαση στη συναισθηματική αγωγή και στη κοινωνική και προληπτική Ιατρική, ενώ είναι υποψήφια Διδάκτωρ στην Ιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

image0

Κατέχει πιστοποίηση στην Ειδική Αγωγή. Είναι πιστοποιημένη οικογενειακή συστημική θεραπεύτρια και θεραπεύτρια ζεύγους.  Επιπλέον, είναι πιστοποιημένη ψυχοτραυματοθεραπεύτρια καθώς και πιστοποιημένη στην αντιμετώπιση εθισμών , με έμφαση στον εθισμό στο Διαδίκτυο. Έχει επίσης υλοποιήσει και συντονίσει  προγράμματα Αγωγής Υγείας/Αγωγής Σταδιοδρομίας, έχει υπάρξει εκπαιδεύτρια εκπαιδευτών ενηλίκων και έχει συμμετάσχει ως εκπαιδεύτρια σε σεμινάρια και εργαστήρια εκπαίδευσης ειδικών επιστημόνων και στελεχών εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα και οι επιστημονικές της δημοσιεύσεις, άπτονται σε ζητήματα εθισμών, αλκοολογίας και πρόληψη της αυτοκτονικότητας.

Δραστηριοποιείται ενεργά στην αντιμετώπιση εθισμών και εξαρτήσεων,  υπηρετώντας εθελοντικά τα ΚΟΠΑ Πάτρας (μέθοδος Hudolin), συνεργάζεται σε ευρωπαϊκά προγράμματα με τον τίτλο της επιστημονικά υπεύθυνης, τα οποία έχουν ώς στόχο την αντιμετώπιση των διακρίσεων και του στιγματισμού των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, πραγματοποιώντας ομιλίες και δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε ζητήματα εθισμών, συμβουλευτική οικογένειας, σχολική επίδοση, σχολική άρνηση, κ.ά.

Τέλος, έχει διατελέσει είκοσι τρία έτη υπηρεσίας στη δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς και σε Διοικητικές θέσεις και θέσεις Στελέχους.

Επι του παρόντος, υπηρετεί στο 1ο Κ.Ε.Σ.Υ Αχαϊας ώς σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού.