Σίτιση​

Στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας λειτουργούν τόσο κυλικείο όσο και χώρος τραπεζαρίας. Το Σχολικό Εστιατόριο βρίσκεται σε ανεξάρτητο χώρο του α΄ ορόφου του κτηριακού συγκροτήματος του Δημοτικού Σχολείου. Ο χώρος της τραπεζαρίας είναι απόλυτα λειτουργικός και καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες αποκλειστικά των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων μας.

Η σχολική ζωή είναι μία σημαντικότατη περίοδος για την εκμάθηση και εφαρμογή υγιεινών συμπεριφορών. Τα σχολικά γεύματα ουσιαστικά αποτελούν τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Στο πλαίσιο αυτό, για την σωστή και υγιεινή διατροφή παρέχοντας θρεπτικά σνακ και ποιοτικά γεύματα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη που παρακολουθούν τη Διευρυμένη Ζώνη του εκπαιδευτικού προγράμματος έχουν τη δυνατότητα σίτισης με προσωπικό φαγητό, το οποίο φέρνουν από το σπίτι και σερβίρεται ζεστό συνοδεία σαλάτας και ψωμιού στον προσωπικό δίσκο του μαθητή ή με γεύμα από τη συνεργαζόμενη εταιρεία εστίασης ΑΠΙΚΟ Catering.

Το μηνιαίο μενού διακρίνεται για την υψηλή αξιοπιστία του, ενώ παρασκευάζεται καθημερινά από επιλεγμένα υλικά εξαιρετικής ποιότητας με γνώμονα τη μεσογειακή διατροφή, τη χρήση κατά το δυνατόν ανεπεξέργαστων πρώτων υλών, ελεγμένων ως προς την ποιότητα και την προέλευσή τους και τον αποκλεισμό του περιττού ζωικού λίπους ή πρόσθετων χημικών παραγόντων. Η προετοιμασία των γευμάτων γίνεται με άξονα τα κριτήρια: ποικιλία, ισορροπία και τις ανάγκες των μαθητών.

Σε κάθε περίπτωση, για τους μαθητές που χρησιμοποιούν την τραπεζαρία του σχολείου ισχύουν οι κανόνες συμπεριφοράς, όπως περιγράφονται στον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη.