Ζήτω η ειρήνη, ζήτω η λευτεριά

Στο νηπιαγωγείο, ζήσαμε μια μαγική ημέρα που μας ξετύλιξε το κουβάρι της ιστορίας για την μεγάλη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, του 1940.

Ένα ταξίδι στο χρόνο ξεκίνησε, καθώς διαβάσαμε βιβλία γεμάτα περιπέτειες, είδαμε βίντεο που αναβίωναν τις ηρωικές στιγμές, και παρατηρήσαμε φωτογραφίες και πίνακες ζωγραφικής που απεικονίζουν τα γεγονότα. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες, τα παιδιά ανακάλυψαν την αξία της ελευθερίας και τη σημασία της ανθρωπιάς.

Τα παιδιά εκφράστηκαν μέσα από τα χρώματα και τις κατασκευές. Ζωγράφισαν τα όνειρά τους για μια ελεύθερη Ελλάδα και τραγούδησαν πατριωτικά τραγούδια με υπερηφάνεια.

Τα παιδιά με τα ποιήματά τους εξέφρασαν την αγάπη τους για την πατρίδα. Ύστερα, με χαρούμενα βήματα παρέλασαν στον προαύλιο χώρο, με την ελληνική σημαία ψηλά, για να τιμήσουν τους ήρωες του παρελθόντος. Σε αυτήν την ημέρα, ανακαλύψαμε πόσο σημαντικό είναι να θυμόμαστε και να τιμάμε την ιστορία μας, ενώ παράλληλα ενθαρρύναμε τα παιδιά να συνεχίσουν να ονειρεύονται και να προσφέρουν στη χώρα μας.